Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pozvánka

SÚBOR
Dátum: 22.11.2022
Autor: Obec Ladice
Počet videní: 316
Pozvánka

Advent 2022

Advent s Musica Cordis

 

Už tretíkrát umelci Musica Cordis navštívia v pestrých vokálno-inštrumentálnych zoskupeniach viaceré obce okresu Zlaté Moravce. Pre miestnych obyvateľov a svojich  fanúšikov či milovníkov klasiky si ansámbel Musica Cordis pripravil programy s mimoriadnou uvážlivosťou a ohľadom na obdobie, v ktorom sa koncerty konajú. Tento rok nás čaká šesť nádherných Adventných koncertov zostavených z tvorby skladateľov barokovej a slovenskej súčasnej hudby. Keďže advent je obdobím štyroch týždňov očakávania narodenia Ježiša Krista, viaceré zo zaradených diel sú  inšpirované biblickými námetmi. Duchovná tematika, ako prvotná múza, nestráca na atraktivite ani v dnešnej hektikou poznačenej dobe a má nenahraditeľné miesto v nových vznikajúcich dielach, o čom svedčia do programov Adventných koncertov zaradené zhudobnené Biblické piesne (Žalmy) slovenského skladateľa Mariána Kittnera, či vznešená ária Komm zu mir pre soprán, violončelo a čembalo z pera Víťazoslava Kubičku.

Inštrumentálna časť koncertov ponúkne staré, hudobne farebné barokové sonáty pre sólovú flautu, ale aj violončelo. Majstrami týchto kompozícií sú Georg Philipp Telemann a Antonio Vivaldi - vo svojej dobe a počas svojho života miláčik publika.

Dramaturgia neobišla ani najväčšieho z barokových velikánov, večného inšpirátora hudobných tvorcov skrze všetky storočia až do dnešných čias, skladateľa snáď najznámejšieho a to Johanna Sebastiana Bacha.

Hudba k adventu prirodzene patrí, povznáša ducha, dušu, koncerty sú miestom oddychu, načerpania síl, radosti. Stačí prísť, započúvať sa, nechať sa očariť a možno aj dovoliť si na chvíľu zastaviť sa a žasnúť nad krásou adventu či hudby s ním súvisiacej.

Podrobnosti a potrebné informácie o pripravovaných koncertoch sú uvedené na plagáte alebo aj na www.musicacordis.sk .

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
advent Veľkosť: 190.1 kB Formát: png Dátum: 22.11.2022

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.